(ВІДЕО) За допомогою безпілотника прикордонники виявили автомобіль з порушниками

НАЗАД
01 вересня 2023 11:17

Під час реалізації оперативної інформації прикордонники Подільського загону викрили пособника переправлення осіб через державний кордон, а також трьох правопорушників, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.

На околиці с. Гребеники, що на Одещині, охоронці кордону за допомогою БпЛА виявили автомобіль марки «ВАЗ», який рухався в бік кордону. Прикордонники автівку наздогнали та затримали. За кермом знаходився місцевий житель, в салоні – троє  пасажирів – громадян України.

З’ясувалося, що українці, вирішили незаконно потрапити за кордон, щоб уникнути призову на військову службу. Для цього через мережу Інтернет вони зв’язались з організатором, який надавав вказівки щодо зустрічі з переправником. За це вони мали заплатити по 4500 $ США з кожного.

Відносно «пасажирів», які намагалися незаконно перетнути кордон, складено протоколи про адміністративні правопорушення. А переправнику загрожує кримінальна відповідальність, передбачена статтею 332 Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що прикордонники Подільського загону за спробу незаконного перетинання державного кордону України тільки в серпні затримали 167 військовозобов’язаних чоловіків.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси